Home

Bands

Band Details

Country NL

Tribute to Creedence Clearwater Revival

Featured Video

Travelin’ Band - Tribute to Creedence Clearwater Revival

Travelin’ Band (CCR-tribute-band) is een Tributeband die zich volledig toelegt op het repertoire van Creedence Clearwater Revival (CCR).

CCR behoort tot de grondleggers van de huidige rockmuziek. In de zomer van 2002 was het precies 30 jaar geleden dat CCR werd ontbonden. In een korte tijdspanne van amper 4 jaar (1968 – 1972) bracht CCR maar liefst 8 LP’s uit en een onnoemelijk aantal wereldhits, slechts weiningen hebben dit kunnen evenaren.

Ouwe rotten en een beetje jong bloed op zoek naar de roots van de swamp rock-‘n-roll. Vanzelfsprekend kan die zoektocht maar bij één band eindigen en dat is Creedence Clearwater Revival ofwel CCR. Ergens in 2013 is Travelin’ Band tot stand gekomen en sindsdien is de band bezig om een repertoire samen te stellen met de CCR-classics van weleer. Vrijwel alle classics passeren de revue, een uitzondering daargelaten.

Proud Mary, Bad moon rising, Born on the bayou, Green River, Susie Q, Fortunate son, Down on the corner, Have you ever seen the rain, Hey tonight, Up around the bend, Who’ll stop the rain, Lodi, Travelin band … deze talrijke wereldhits van zanger-gitarist John Fogerty (frontman CCR) staan als het ware gegrifd in ons geheugen. Met de ware swampsound en de typische John Fogerty-stem brengt CLEARWATER, CCR terug tot leven. De gelijkenis is angstwekkend, sluit je ogen en je merkt geen wezenlijk verschil.

Sounds like the original band – Swamps you into the past – The Spirit of CCR is Back !

Pics

Videos